HBO nu mai poate fi receptionat analogic


UPC in ultimul timp se joaca cu HBO-ul nostru cel de toate zilele.

De bine ar fi ca din 18 decembrie UPC iti ofera canalul HBO HD in pachetul HBO MAXPAK cu optiunea DVR si HD la numai 12 lei pe luna. Pentru cei care vizioneaza emisiuni cu 'lati' pe LCD-urile si plasmele setate aiurea in 16:9 cand majoritatea canalelor sunt emise in 4:3 eu cred ca este o veste cum nu se poate mai buna. In sfarsit a venit timpul in care TV-urile noastre pot sa-si arate performantele.

De rau ar fi ca incepand cu 5 ianuarie 2010 tot UPC in anumite localitati a scos din grila analogica HBO-ul. Si asta e nasol pentru toti aceia care au 'spe televizoare in casa si sunt adeptii stilului 'minimal', adica splittere si decodoare HBO artizanale.
Totusi exista solutii si pentru ei:
- migrarea la digital (hmmm! naspa!)
- migrarea la alt operator (numai asa, de ciuda pt. ca ofertele sunt tot pe acolo)
- migrarea la web TV, numai pentru cei care se dau pe net.

In stanga aveti un link pe ca l-am intitulat HBO on-line. El este de la inceput acolo insa poate nu ati avut curiozitatea sa-l accesati.
Pe scurt este vorba de inovatie, internet capabil si ciordeala. Daca va plac astea 3 chestii la un loc, atunci linkul este pt. voi.

Inovatie - streaming P2P prin intermediul plugin-ului SopCast. Adica vizionati streamul pe care il luati de la alti utilizatori care vizioneaza si stream-uiesc in acelasi timp (ca si dumneavoastra) acelasi canal. Daca va uitati la trafic o sa va ingroziti de cati utilizatori sunt conectati la computerul dumneavoastra dar ce conteaza cand totul e gratis.

Internet capabil - latimea de banda este un aspect important deoarece un minimum de 1.5 Mbps este obligatoriu. Dar asta nu este totul, mai este un ceva, nu stiu ce, ce tine de internet care face ca pe o conexiune de 2 mbps sa se vada excelent iar pe alta de 4mbps sa se mai intrerupa cateodata.

Ciordeala - adica ilegal, pentru ca aproape tot ce gasiti aici este distribuit fara acordul canalelor respective. Asa ca atunci cand vizionati va rog sa va caiti pentru actorii care mor de foame pentru ca nu au primit un banut de la voi si sa va ganditi la producatorii *berg, *man si *stein care nu adauga niste milioane de dollari in conturi din cauza voastra.
Share on Google Plus

About mine

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Trimiteți un comentariu