ANCOM pune presiune pe furnizorii de internet

Conform proiectului de decizie lansat spre consultare publică de către ANCOM, toţi furnizorii de servicii de acces la internet au obligaţia de a publica pe paginile proprii de internet şi de a include în contractele încheiate cu utilizatorii finali şi în condiţiile generale de furnizare a serviciului un set relevant de indicatori şi parametri aferenţi calităţii serviciului de acces la internet şi de a publica pe paginile proprii de internet informaţii cu privire la procedura de măsurare a acestora.

Furnizorii de servicii de acces la internet vor avea obligaţia publicării parametrilor de calitate administrativi precum:
- termenul necesar pentru furnizarea accesului la internet;
- termenul de remediere a deranjamentelor;
- frecvenţa reclamaţiilor utilizatorului;
- frecvenţa reclamaţiilor referitoare la deranjamente;
- frecvenţa reclamaţiilor privind corectitudinea facturării;
- termenul de soluţionare a reclamaţiilor utilizatorilor.

Măsurarea acestor parametri presupune ca furnizorii să înregistreze toate evenimentele corespunzătoare parametrilor respectivi şi să întocmească o statistică la sfârşitul perioadei de raportare.

Totodată, furnizorii cu peste 1.000 de conexiuni vor publica şi parametrii de calitate tehnici precum:
- viteza de transfer a datelor;
- întârzierea de transfer;
- variaţia întârzierii de transfer;
- rata pierderii de pachete.

Documente utile:
Proiect de decizie privind stabilirea indicatorilor de calitate pentru furnizarea serviciului de acces la internet şi publicarea parametrilor aferenţi

Expunere de motive

Persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 27.10.2010, pe adresa sediului central ANCOM - Str. Delea Nouă 2, sector 3, Bucureşti, sau direct la registratura ANCOM. Observaţiile şi recomandările pot fi transmise şi prin fax la numărul +40372 845 404 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.
Share on Google Plus

About mine

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Trimiteți un comentariu