RDS chiar cumpara UPC?

Mai intai va supun atentiei o supozitie venita din partea unei persoane care are o perspectiva 'mai de sus' asupra acestei stiri/zvon: RCS-RDS cumpara UPC.

Sa zicem ca Romtelecom in lupta sa stransa cu RCS-RDS ar fi cochetat cu ideea cumpararii UPC pentru a mai reduce din handicapul numarului de abonati la serviciile de televiziune si internet. Insa pretul cerut de UPC era foarte mare in raport cu ceea ce isi dorea Romtelecom sa plateasca pentru UPC. Si uite asa negocierile treneaza de cativa ani deja, ani ce trec in favoarea Romtelecom pentru ca UPC isi erodeaza baza de clienti incet dar sigur iar pretul companiei pe fond de criza scade.

Asa ca unui domn inspirat ii vine ideea unui parteneriat/zvon in care sunt implicati RCS si UPC cum ca RCS-RDS ar intentiona sa cumpere UPC, ba mai mult se avanseaza si o suma: 300 milioane USD.

Iata si interesele celor doua parti:
RCS ar dori ca Romtelecom sa cumpere UPC deoarece in ultimul an RDS a cablat cu retea proprie toate zonele in care exista UPC. RCS stie ca daca Romtelecom investeste in preluarea UPC, nu va mai avea buget sa investeasca in dezvoltarea retelei de fibra optica in locurile unde chiar se duce batalia RCS-Romtelecom.
O miscare tactica foarte buna din partea RCS daca Romtelecom chiar va musca momeala.

Motivul UPC este clar: grabirea in luarea unei decizii de catre Romtelecom, ba chiar mai mult, au avansat si un pret: 300 milioane USD.

Pe aceeasi tema a mai scris si Ion Vaciu aici.
Share on Google Plus

About mine

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Trimiteți un comentariu