Yahoo Romania

Acum vreo 10 sau mai multi ani de zile portalurile care se (z)bateau pentru primele locuri in Trafic.ro aveau ca model Yahoo.com
Multe dintre ele chiar sperau ca gigantul Yahoo va sosi in Romania cat de curand si ii va alege pe ei pentru varianta in limba romana. Timpul a trecut si, asa cum ne-am obisnuit ca fac de obicei, americanii au sosit muuult mai tarziu, atunci cand atat piata cat si noi (on-line-ul) ne-am mai maturizat si avem ceva de oferit.
Pacat ca portalurile de care va vorbeam, si aici as aminti pe scurt de Kappa.ro sau Rol.ro, nu au incercat sa copieze si modelul Google.com : astazi nu am fi avut doar un Okidoki.ro
Intre timp vremea portalurilor a apus in favoarea agregatorilor gen Hotnews.ro sau a portalurilor de stiri detinute de marile trusturi media.
In romania 70% din adresele de e-mail sunt pe platforma Yahoo datorita messengerului care inca tine pieptul nou venitului Facebook cu messenger incorporat.

De ieri aparut si Yahoo.ro care iata ce aduce nou:
- mailuri in terminatia @yahoo.ro
- (cateva) stiri in limba romana pe prima pagina

Important de stiut:
1. NU puteti sa va faceti un e-mail cu terminatia @yahoo.ro daca ID-ul yahoo exista deja! Adica daca vreti ionescu@yahoo.ro si ionescu@yahoo.com exista, nu aveti nicio sansa sa va rezervati aceasta adresa de e-mail. Teoretic si practic ar fi fost posibil ...daca vroia si Yahoo acest lucru. Probabil dorind sa evite orice confuzie, pe plaforma de e-mail si messenger, ceea ce se afla inainte de semnul "@" trebuie sa fie unic indiferent de terminatia aleasa: Yahoo.ro, yahoo.com, yahoo.it ...

2. Pagina www.yahoo.ro este o redirectare catre ro.yahoo.com si e bine ca este asa ca altfel, dupa cat de rau arata, as fi considerat ca este vorba de un phishing slabut. Stiri agregate de ici si colo, adica un fel de RSS reader cu o selectie facuta de altcineva.

Hmmm... doar atat?
Share on Google Plus

About mine

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Felicitari pentru cel mai interesant articol pe care l-am citit pe aceasta tema. Ai surprins bine evolutia site-urilor de succes in Romania si ai explicat perfect de ce yahoo.ro arata dezamagitor. Succesul Yahoo in Romania este legat exclusiv de popularitatea serviciilor de mail si IM, care puteau fi "localizate" acum mult timp. Romania este una din putinele tari unde Yahoo mai are succes (Vietnamul este un alt exemplu) si americanii ar fi trebuit sa munceasca mai mult sa nu il piarda.

    RăspundețiȘtergere