Internet prin bluetooth pentru Ipod touch

Ipod touch 4 este un fel de Iphone 4 fara telefon, busola si GPS. In rest va bucurati de aceleasi aplicatii pe uimitorul ecran Retina multi-touch cu o rezolutie de 960x320 pixeli, prezent si in Iphone 4 cat si in Iphone 4s.

Marea diferenta este pretul: Iphone 4 in jur de 2433 RON versus Ipod touch la numai 913 RON, preturi cu TVA inclus. In plus Ipodul este un pic ma subtire si mai usor decat Iphone.

Acolo unde sunteti sub acoperire Wi-Fi cu Ipod totul este perfect: aveti e-mail, web chiar si telefon daca instalati una dintre multiplele aplicatii FREE SIP phone: 3CX, IS-Phone sau Media5.

Dar nu intotdeauna gasiti o retea Wi-Fi la care sa va conectati iar atunci cand sunteti sub acoperire 3G incepeti sa suferiti ca in loc de un Iphone 4 care se poate conecta la internet atat prin Wi-Fi cat si prin 3G aveti doar un Ipod touch 4.

Metoda 1:
O solutie era sa aveti un smartphone capabil atat 3G cat si Wi-Fi si cu ajutorul unui soft sa va transormati telefonul mobil intr-un Hotspot. Adica sa va conectati la internet cu telefonul mobil si apoi 'sa dati mai departe' internet prin Wi-Fi Ipodului.
Una dintre aplicatiile mai cunoscute care fac acest lucru este Joikuspot, aplicatie ce are o versiune Free si functioneaza pe telefoanele mobile cu sitem de oprerare Symbian.
Insa o astfel de solutie are un mare inconvenient: consumul mare de energie, adica a bateriei telefonului. Conexiunea 3G, aplicatia care transforma telefonul intr-un hotspot Wi-Fi cat si emisia Wi-Fi duc la o consumare rapida a bateriei, incalzirea ei si scurtarea duratei de viata a acesteia.

In plus telefoanele care au atat 3G cat si Wi-Fi sunt mai putin raspandite si inca destul de scumpe.
O solutie mult mai viabila ar fi sa 'dai' internet de pe telefonul mobil Itouch-ului tau prin bluetooth.

Se poate si merge foarte bine! Depinde doar de ce stie telefonul tau mobil sa faca, adica cat de nou este acesta.

Metoda 2: Daca ai un telefon mai vechi, bineinteles capabil 3G si echipat cu bluetooth, spre exemplu Nokia N80 vei reusi sa 'dai net' Ipod-ului cu ajutorul unui program numit iBluever.

Avantaje:
- stie sa se conecteze/deconecteze automat in functie de inexistenta/existenta unei conexiuni WiFi
- consum redus de energie
- functioneaza cu orice telefon echipat cu GPRS/3G si bluetooth
- compatibil cu orice iPod touch 2G/3G/4G, toate tipurile de iPhone si iPad.

Dezavantaje:
- programul nu este FREE (adica costa)
- trebuie sa aveti dispozitivul deblocat, adica nu-l gasiti in AppStore ci in Cydia Store.

Metoda 3:
Daca ai un telefon mai nou cu GPRS/3G, de exemplu un Nokia 6700 classic si Ipod-ul touch updatat la IOS 5 atunci nu o sa va vina sa credeti cat de simplu poate sa fie sa aveti net pe Ipod.
Pur si simplu porniti bluetooth-ul la ambele dispozitive, le imperecheati si AUTOMAT se realizeaza conexiunea GPRS/3G care este transmisa Ipodului dumneavoastra. Fara nicio configurare!

Daca ati reusit va rog sa postati un comentariu.
Share on Google Plus

About mine

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Trimiteți un comentariu