Cum iti alegi TV-ul potrivit

Nu voi intra in detalii tehnice complicate privind marcile si tipurile de display-uri, va voi spune ce specificatii este musai sa aiba un televizor ca sa nu plangeti dupa bani.

1. Rezolutie Full HD, adica 1080p
Nu va lasati inselati de prostii genul HD ready sau 720p

2. Tuner DVB-T si DVB-C cu decodare MPEG 4
Ca sa puteti receptiona canale HD

3. Conexiuni USB cu player filme in format MKV

Daca ati bifat cele 3 specificatii enumerate mai sus restul sunt fitze:

A. diagonala cat mai mare, adica atat cat va tine buzunarul. Chestia aia cu diagonala sa fie de 6 ori mai mica decat distanta de la care privesti era pentru televizoarele cu tub catodic ale lui Ceausescu. Cu cat mai mare diagonala cu atat ai cinema la tine acasa.

B. Plasma, LCD sau LED. Ce vreti voi numai sa stiti ca adevaratul LED este cel FullLED, daca scrie doar LED este acelasi lucru ca si LCD-ul (adica doar EDGE) numai ca dati bani mai multi pe marketing.

C. Sa aiba si conexiune la net, eventual wireless. Misto dar nu prea ai ce face cu ea. Vremea o poti vedea si uitandu-te pe geam iar YouTube pe TV inca nu se manevreaza asa de usor cu telecomanda. Tot mai bun este un computer legat la TV, eventual pe HDMI.

D. Sa fie 3D. Sa fie daca aveti bani si filme 3D. Altfel sunt bani aruncati aiurea. De diferenta mai bine alegeti o diagonala mai mare, FullLED si conectivitate.
Share on Google Plus

About mine

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Trimiteți un comentariu