Rebranding Cosmote in T-mobile si Romtelecom in T-home (zvon)

Din ce in ce mai multe voci blonde prin cafenele dau ca iminenta rebranduirea Cosmote si Romtelecom in T-mobile respectiv T-home.

Baietii si fetele din publicitate spun ca s-ar intampla in iunie-iulie, altii ca deja lucreaza la noile materiale publicitare.

Dar pana sa aflam ceva oficial iata cateva dovezi in acest sens:

 1. Magazinul on-line al Romtelecom numit ClickShop.ro este realizat deja in noile culori si seamana destul de bine cu www.t-online-shop.de
 2. Tot Romtelecom a lansat un nou produs care are in titulatura particula 'Home': Photo-Home.
 3. La ROTLD sunt inregistrate deja domeniile T-home.ro si T-mobile.ro
 4. La fel s-a intamplat si cu Magyar Telekom dupa preluarea pachetului majoritar de catre Deutsche Telekom
Asa ca ce-i acum verde sau albastru de la vara s-ar putea sa fie roz (magenta).
Se asorteaza cu preferintele voastre?
Share on Google Plus

About mine

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 comments:

 1. Cu preferintele mele in mod sigur se asorteaza. Mai ales rebrandigul Romtelecomului, deoarece in cazul Cosmote-ului imi place si brandul actual. E adevarat ca altfel suna T-mobile si alta notorietate are acest brand fata de Cosmote. Dar in cazul Romtelecomului consider necesar rebrandingul deoarece acest operator telecom a progresat enorm fata de situatia in care era acum 20 de ani. Tehnologiile s-au schimbat, imi aduc aminte si acum cum se intra pe net prin dial-up si toata lumea prefera "centrala digitala" deoarece mergea CEVA mai bine dial-up-ul. In ziua de azi cind toata lumea are broadband, diferenta intre cum mergea netul prin dial-up pe centrala veche, "analogica", in fapt niste antichitati tehnice de prin anii 30-50 si mai modernele centrale digitale (Alcatel E10B, Siemens EWSD, Ericsson AXE10) pare o gluma de prost gust. In ziua de azi Romtelecom a introdus FTTH, net cu viteze de pina la 100mbps, IPTV, VoIP. In fapt cei care au optat pentru net la 100mbps prin FTTH nici nu mai au linie telefonica clasica conectata in centrala ci si serviciul de voce au fost transferat pe suport VoIP. Adica telefonul este conectat la echipamentul de net, nu mai este conectat la nici o centrala telefonica de oras. Cu toate acestea brandul de Romtelecom duce inca cu sine o uriasa notorietate negativa, multa lume prefera sa vada in Romtelecom operatorul vechi si ponosit, cu tehnologie depasita de zeci de ani si mentalitate "comunista". De aceea ar fi extrem de binevenit un rebranding.

  Dar dovada nr. 3 pe care ne-o prezinti tu in sprijinul afirmatiei cum ca acest rebranding este iminent nu prea este o dovada. AM intrat si eu pe ROTLD si am observat URMATOARELE:
  Domeniul t-mobile.ro a fost inregistrat in anul 2000, iar t-home.ro in 2007. Hai ca in cazul t-home 5 ani mai treaca merga...dar in cazul t-mobile? 12 ani !!!???? Ce au facut pina acum? Puteau sa faca rebrandigul asta de 10.000 de ori pina acum! In cazul in care aceste domenii au fost inregistrate de atit de mult timp consider ca acest fapt nu mai dovedeste in nici un fel iminenta rebrandigului. Dar am descoperit eu insa o alta dovada. Magazinul Cosmote din incinta AFI PALACE COTROCENI, cel de vis-a-vis de REAL, a schimbat de putin timp toate decoratiunile interioare cu unele mov. Verde a ramas doar firma. E adevarat insa ca acest lucru prevesteste insa doar rebrandigul cosmote-ului si nu il prevesteste si pe cel al romtelecomului.

  RăspundețiȘtergere
 2. Imi cer scuze...erata. la commentul anterior in loc de FTTH a se citi FTTB. Daca poate adminul blogului sa corecteze ar fi perfect.

  RăspundețiȘtergere