Operatorul RCS&RDS a scos de pe platforma satelit Digi Antena 1, Antena 3 şi Euforia

RCS & RDS isi anunta abonatii serviciilor de televiziune prin satelit, ca din data de 20 aprilie 2012, nu mai poate transmite programele Antena 1, Antena 3 si Euforia TV.
Antena Group, proprietarul celor 3 posturi TV, a retras acordurile de difuzare a acestor programe in reteaua Digi TV prin satelit si, ca urmare, RCS & RDS a fost obligat sa intrerupa difuzarea lor.
RCS & RDS nu poate accepta sa plateasca peste 7 milioane de Euro pe an, suma solicitata de Antena Group in cadrul unei somatii trimise cu doar cateva saptamani in urma, pentru difuzarea prin satelit a canalelor grupului, intre care Antena 1 si Antena 3, pe care chiar reprezentantii Antena Group le-au declarat in mod repetat ca fiind libere la retransmisie (must carry).


Antena Group nu a acceptat nici prelungirea datei limita a somatiei, amenintand cu recurgerea la actiuni legale, inclusiv plangeri penale.
RCS & RDS considera ca, in acest mod, Antena Group plaseaza interesele grupului mult deasupra interesului telespectatorilor care doresc sa urmareasca aceste canale si ca responsabilitatea pentru privarea abonatilor Digi TV de posibilitatea de a le urmari revine integral Antena Group.
RCS & RDS: "Totodata, ne asiguram abonatii ca pentru noi, interesul lor primeaza si ca in ceea ce ne priveste, avem intreaga disponibilitate pentru a introduce in grila Digi TV, programe de interes pentru publicul larg."
Precizam ca abonatii serviciilor de televiziune prin cablu nu sunt si nu vor fi afectati de aceasta situatie, programele Antena Group fiind difuzate in continuare in toate pachetele de televiziune prin cablu.
Share on Google Plus

About mine

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Romania...altceva nu mai e de spus...!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa va fie rusine porcii dracului ce sunteti voi amu nici la programe nu mai avem dreptul sa ne uitm plm

    RăspundețiȘtergere