Setari RDS Digi Oriunde VoIP


Compania RCS-RDS a lansat un serviciu ce permite apeluri de tip VoIP prin care abonații pot suna către orice număr ca și cum ar face-o de pe propriul număr Digi Mobil. Avantajele sunt clare, mai ales pentru cei aflați în Roaming. Apelurile au următoarele tarife:
catre Digi Mobil sau Digi Tel, oriunde in lume (Romania, Spania, Italia), gratuit si nelimitat
catre retelele mobile din Romania – plateste 3,72 eurocenti/minut sau 6,2 eurocenti/minut
catre retelele fixe din Romania – 1,24 eurocenti/minut
Pentru activare trebuie să mergeți în contul DigiCare și să vă activați serviciul. Totodată trebuie confirmată cererea printr-un SMS de pe numărul Digi Mobil.
Utilizarea presupune instalarea unei aplicații din Google Play (deci telefoane Android), aplicație cu denumirea DigiOriunde. Bineînțeles, fiind vorba de VoIP, am fost curios să văd ce setări folosește aplicația pentru a nu fi restricționat în a o utiliza doar pe Android.
Un simplu sniffing mi-a arătat asta:
Așadar, setările sunt următoarele:
Username / Authorization name: 7xxxxx (numărul de telefon DigiMobil fără cifra zero de la început)
Parola: parola definită la activarea serviciului DigiOriunde
Domain /server / proxy: registrar.digioriunde.rcs-rds.ro
Dacă folosiți un alt client decât aplicația de pe Android, atunci trebuie activat și codec-ul GSM. Pentru X-lite setarea se face din meniul Softphone – Preferences, alegeți Audio Codecs din fereastra nouă, căutați GSM și treceți-l la Enabled codecs.
Din păcate apelurile către numărul propriu nu ajung decât către mobil, nu și către aplicația VoIP. Sper ca pe viitor să se poată face și acest lucru.
Asta e tot! Acum că aveți setările, puteți efectua convorbiri de pe orice dispozitiv și aplicație care știe de VoIP. Spor la convorbiri!
Share on Google Plus

About mine

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments: