Roaming national Digi Mobil


La conferinta de presa de dupa anuntarea rezultatelor privind licitatia pentru spectrul de telecomunicatii mobile din Septembrie 2012, preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, a anuntat ca trei dintre operatorii câştigători, Cosmote România, RCS&RDS şi 2K Telecom, şi-au asumat obligaţia găzduirii MVNO, dar şi că, în premieră în România, operatorii a căror acoperire cu propria reţea de acces radio atinge 30% din populaţie pot beneficia de roaming naţional pentru o perioadă de cel puţin trei ani.
Iata cum se poate traduce pasajul pe care l-am subliniat mai sus: RCS-RDS va avea posibilitatea sa ofere acoperire nationala pentru Digi Mobil pe infrastructura celorlalti operatori. 
De altfel RCS-RDS mi se pare cel mai mare castigator al acestei licitatii
 • a oferit pretul minim impus pentru un bloc de frecvente in 900MHz (40 mil. Euro), niciun cent in plus
 • a castigat:
  - un bloc de frecvente in 900MHz pentru voce si terminale ieftine,
  - timp pentru a-si dezvolta propria retea concomitent cu achizitia de noi clienti si
  - acoperire nationala imediata. 
Prin roamingul national obtinut pentru cel putin 3 ani de zile Digi mobil, cu politica lor de agresiva de achizitie clienti, va avea posibilitatea sa se dezvolte in asa fel incat sa devina unul dintre primii trei operatori in Romania anului 2015.

In acest caz nu vad ce mai poate aduce un MVNO fata de Digi mobil.
Share on Google Plus

About mine

  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 comments:

 1. F.bine,unii s-au cam saturat de vesnicii antici operatori crezand ca s-au instalati aici pe viata si care nu mai stiu cum sa te atraga oferind tot felul de extraoptiuni nerealiste de pe urma carora tot ei profita!De parca astea n-ar fi... campanii agresive.Lumea mai vrea si ceva nou,schimbare,ca altfel ramanem pe loc.Eu nu am de ce sa ma plang la un prepay DigiMobil,platesc numai pt ce consum.In afara de faptul ca (inca?) n-are roaming,SMS international ajunge de multe ori cu f.mare intarziere,nu exista cartele de reincarcare sau ca nu pot folosi SIM-ul decat cu telefon avand 3G.Si asta mi se pare incorect,ca toti se bucura de 900,1800 Mhz plus 3G,curand si 4G,iar astia de ani buni au ramas tot numai intr-o singura banda...

  RăspundețiȘtergere